Computerogen voorkomen Tip 3

Wil je de tip nog eens nalezen?

Wist je dat staren heel vermoeiend is voor jouw ogen? Je herkent het misschien wel: dat moment dat je even helemaal in gedachten verzonken bent, met jouw ogen gefocust op één bepaald punt? Je denkt dat dit een ontspannen moment is, maar voor jouw ogen niet. Je hebt jouw ogen nu eigenlijk in de parkeerstand gezet. Ze staan stil, ze bewegen niet meer en knipperen doe je ook nog maar zeer weinig.

Gezonde, goed functionerende ogen zijn van nature altijd in beweging. Beweging is essentieel voor goed zicht. Dan heb ik het dus over beweging in de ogen, maar ook over het opmerken van beweging om je heen.

Tijdens het computeren, televisiekijken of kijken op jouw smartphone is het van belang om alert te zijn dat je jouw ogen ook hier niet in de parkeerstand zet. Je wil staren ten allen tijden vermijden.

Zorg ervoor dat jouw ogen tijdens beeldschermtijd in beweging blijven. Zo kun je op de computer bijvoorbeeld de cursor van de muis volgen. Op televisie kun je jouw focus steeds verplaatsen van het ene gezicht naar het andere gezicht dat je in beeld ziet. En bij het gebruik van een smartphone kun je jouw vinger volgen die over het scherm beweegt om te scrollen of te klikken.

Zo help je jouw ogen om in beweging te blijven. Hoe meer beweging, hoe meer ontspanning en hoe beter de kwaliteit van jouw zicht.

Dit was alweer de laatste video van deze 3-delige video serie. Vond je deze tips waardevol en zou je er meer van willen ontvangen? Zodat je niet alleen kunt voorkomen dat jouw zicht verder verslechtert, maar zelfs op een natuurlijke manier jouw zicht kunt verbeteren? Dan nodig ik je graag uit om eens een kijkje te nemen op www.eyesoulution.nl voor de mogelijkheden. Daar vind je bijvoorbeeld het online programma ‘Anders kijken is scherper zien’, waarin je alle skills leert die nodig zijn om een leven zonder bril te creëren voor jezelf.

Misschien zie ik je daar. Voor nu veel succes met het toepassen van deze tips.

Wil je meer tips om jouw zicht te verbeteren?