Computerogen voorkomen Tip 1

Wil je de tip nog eens nalezen?

Heb jij weleens last van droge of branderige ogen na een dag computerwerk? De kans is groot dat het antwoord ja is. Want één van de grootste gevaren van veel tijd doorbrengen achter beeldschermen is dat je daarbij niet regelmatig meer knippert. Normaal gesproken hoort een oog gemiddeld ongeveer 22 keer per minuut te knipperen om goed te kunnen functioneren. Onderzoek heeft uitgewezen het knipperen tijdens beeldschermwerk terugloopt naar ongeveer 7 keer per minuut. Dat is dus maar 32% van wat nodig is voor de ogen om gezond te blijven. Iets om extra alert op te zijn. En zeker als je contactlenzen draagt, want dat geeft sowieso al meer kans op droge ogen.

Regelmatig en voldoende knipperen zorgt ervoor dat jouw ogen vochtig blijven. Wanneer jouw ogen te droog zijn, ga je waziger zien.

Ga vanaf nu eens opletten of je wel vaak genoeg knippert. Start met een paar keer per dag 1 minuut lang bewust elke 2-3 seconden één keer knipperen. Dit kun je bijvoorbeeld steeds doen terwijl je wacht totdat het water kookt voor een vers kopje thee. Als je dit een paar keer dag bewust doet, zal dit jou helpen om gedurende de rest van de dag ook vaker te knipperen.

Knipperen wil je op een lichte ontspannen manier doen. Dus niet jouw ogen geforceerd samenknijpen, maar ze zo licht als de vleugelslag van een vlinder laten sluiten en weer openen.

Wanneer je deze tips om vaker te knipperen toepast, zal je minder last hebben van droge ogen tijdens beeldschermwerk. En het helpt je ook om scherper te zien.

Succes en ik zie je graag weer in de volgende video.

Wil je meer tips om jouw zicht te verbeteren?