Over Kim van der Hoeven

Top dat je hier bent! Mijn naam is Kim van der Hoeven en ik deel graag al mijn kennis en ervaringen met jou over het verbeteren van je gezichtsvermogen op een natuurlijke manier.

Kim - Eye Soulution

Even terug naar het begin

Het was op een mooie nazomeravond in september 2013 dat ik op visite was bij een vriendin. We zaten gezellig een kopje thee te drinken, toen ze begon over een artikel wat ze had gelezen in een tijdschrift. Het ging over de mogelijkheid om je gezichtsvermogen te verbeteren op een natuurlijke manier.

Sinds mijn achtste droeg ik al een bril. In de pubertijd ben ik overgestapt op contactlenzen. Later, na een aantal jaar iedere dag van 9.00 tot 17.00 uur achter de computer te hebben gezeten, moest ik weer terug naar een bril. Mijn (droge) ogen konden de contactlenzen niet langer verdragen. Vanaf dat moment zijn mijn ogen nog verder achteruitgegaan. Uiteindelijk had ik een sterkte van -7.25 met een cilinder in mijn brillenglazen.

Van jongs af aan heb ik al een hekel gehad aan mijn bril. Ik werd ermee gepest en ik voelde me opgesloten achter de glazen. Dat ding zat in de weg als ik wilde spelen en sporten. Om de haverklap zaten er vette vingers op. En als het regende, wenste ik dat er ruitenwissers op mijn bril zouden zitten, zodat ik geen last zou hebben van die vervelende regendruppels. Verder zakte hij geregeld van mijn neus, afgewisseld met dat hij klemde achter mijn oren. Zou er dan een oplossing zijn voor al deze ongemakken die ik ervaarde?

Die was er zeker! Nadat ik het artikel had gelezen, ben ik de materie ingedoken. Twee weken daarna volgde ik een workshop. Ik ging alles direct toepassen wat ik geleerd had en binnen een paar dagen zag ik al resultaat. Ik ging scherper zien!

Opleiding

Toen was ik niet meer te houden. Ik ging er voor de volle 100% voor om helemaal van mijn bril af te komen. Ook wilde ik anderen hiermee kunnen helpen. Ik heb daarom de opleiding tot Bates Teacher gevolgd bij College of Vision Education in London. Mijn kennis hou ik up to date via het bijwonen van conferenties voor Bates leraren, door verschillende aanvullende technieken bij te leren en mezelf te ontwikkelen.

Aangesloten bij

Tevens ben ik aangesloten bij deze organisaties:

  • Bates Method International – Een platform waarbij wereldwijd honderden Bates Teachers zijn aangesloten
  • Association of Vision Educators – Een internationale vereniging waarbij tientallen Bates Teachers zijn aangesloten die regelmatig bijeenkomen/ bijscholen op speciaal voor Bates Teachers georganiseerde conferenties.

Wat ik kan, kan jij ook

Het heeft bij mij ongeveer 2,5 jaar geduurd om van mijn sterke bril van -7.25, die ik al ruim 20 jaar droeg, af te komen. En wat ik kan, kan jij ook. En misschien wel sneller.

Wil jij dit serieus aanpakken en ervoor zorgen dat je de resultaten gaat behalen die je graag wil? Oftewel, wil je de rest van jouw leven zonder bril doorbrengen? Wellicht is het online programma ‘Anders kijken is scherper zien’ dan iets voor jou. In 12 weken tijd leer je de skills aan die nodig zijn om scherp te kunnen zien met jouw eigen ogen en zonder hulpmiddelen.

Stukje geschiedenis

Het begon allemaal in 2013. Het jaar waarin ik voor het eerst in aanraking kwam met de Bates methode en waarin De toekomst voor OGEN is opgericht. Het jaar 2014 stond volledig in het teken van mijn opleiding tot Bates Teacher. Ik heb vele vlieguren gemaakt in het oefenen met lesgeven hierin.

In 2015 werd het tijd voor ‘het echte werk’ en ben ik actief mensen gaan begeleiden op hun pad naar Scherper Zien. Mijn eerste website is toen gelanceerd en een paar maanden later ook de eerste versie van het online programma ‘Anders kijken is Scherper Zien’. In de jaren daarna heb ik vele brildragers mogen helpen om hun zicht te verbeteren.

Fast forward… we leven nu nog net in december 2022. Zowel het programma als ik zijn in die tussentijd flink ontwikkeld. We zijn allebei gegroeid. Hoog tijd voor een nieuwe naam.

Eye Soulution

Onze ogen zijn de luikjes waardoor onze ziel de wereld waarneemt. Hoe scherper jij ziet, hoe mooier en fijner de ervaring van jouw ziel. Scherper zien is dus niet alleen een oplossing voor jouw ogen, maar ook voor jouw ziel.

Eye Openers

Laat jouw gegevens achter en ontvang maximaal 1 keer per week een e-mail direct in jouw inbox met waardevolle tips en Eye Openers.

Online Programma

Wil jij de wereld waarnemen met jouw eigen ogen, zonder dat een bril daarbij jouw zicht belemmert? Doe dan nu mee met 'Anders kijken is Scherper Zien'.